Maud & Frederik kiezen voor duurzame Fairmined trouwringen

‘Elke bewuste stap die je zet, hoe klein ook, is er één.’

Maud & Frederik maken bewuste keuzes tijdens het kopen van bijvoorbeeld kleding en boodschappen. Zij kiezen met regelmaat voor eerlijke producten en vinden een duurzame omgang met de wereld belangrijk. Tijdens de zoektocht naar de perfecte trouwringen is er geïnformeerd naar het verhaal achter het goud. Hoe is het goud gewonnen? Onder welke omstandigheden werken de mijnwerkers? Want een ring waarvoor een eerlijke prijs aan de mijnwerkers is betaald en het milieu zo min mogelijk is belast draagt gevoelsmatig veel prettiger.

Waren jullie op de hoogte van de misstanden in de goud- en juwelierswereld?

Op internet en tv hadden wij gezien dat er veel mis is in de kleding- en vleesindustrie zoals op het programma ‘genaaid’ en ‘gefileerd’, maar ook in de sieraden- en diamantenbranche. Na enig onderzoek te doen lazen wij dat traditioneel goud delven erg gevaarlijk is voor de mens, schadelijk voor het milieu en kinderarbeid niet ongewoon is. Wij zijn toen bewust op zoek gegaan naar trouwringen van ‘goed goud’.

Hadden jullie al eens gehoord van Fairmined?

Wij waren bekend met Fairtrade van Max Havelaar die boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen. Tijdens onze zoektocht naar Fairtrade trouwringen kwamen wij De Tijd op het spoor zij vertelde ons dat dit keurmerk voor trouwringen is komen te vervallen en Fairmined een certificeringsinstantie gevestigd in Colombia het alternatief is. En dat zij kleinschalige mijnbouw ondersteunen en focussen op de sociale ontwikkeling en milieubescherming.

Maken jullie naast de keuze voor Fairmined trouwringen vaker bewuste keuzes?

Met kleding en boodschappen kiezen wij waar het even kan voor een Fairtrade product. Maar ook in de aanloop naar de bruiloft hebben wij hier rekening mee gehouden zoals bij het uitzoeken van het pak heeft Frederik gevraagd naar duurzame stoffen.

Gaan jullie het verhaal achter Fairmined goud doorvertellen?

Wij kunnen niet wachten tot de grote dag en om onze trouwringen met veel plezier te gaan dragen en vertellen graag het verhaal achter het ‘goede goud’. Wij vinden dat iedereen zijn eigen keuze hierin moet kunnen maken maar enthousiasmeren graag andere aanstaande echtparen die het duurzaam omgaan met onze wereld belangrijk vinden.

 

 

 

×