De verlovingsring specialist

Als symbool van uw liefde speelt de verlovingsring een belangrijke rol bij het aanzoek. De verlovingsring weerspiegelt het verlangen dat je je leven wilt doorbrengen met deze speciale persoon. De klassieke verlovingsring is een diamant solitaire. Wij hebben hier een brede collectie van in huis, echter bestaan er nog vele andere mogelijkheden zoals de spanring of ‘Lady Di ring’.

 

 

 

 

 


Verlovingsring kopen
Een huwelijksaanzoek moet speciaal zijn, een moment die jullie samen nooit meer zullen vergeten. Maar of u uw aanzoek nu doet onder een romantisch diner, of op een sprookjesachtige locatie, een verlovingsring mag niet ontbreken. En is de perfecte manier om het leven samen te beginnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

In de Rooms-katholieke gemeenschap wordt de verlovingsring aan de rechter ringvinger gedragen. Bij de Protestantse gemeenschap aan de linker ringvinger. Het is uiteraard het mooist om nadien de trouwringen af te stemmen op de verlovingsring. Daarom hebben wij een grote collectie trouwringen in huis die perfect passen bij de solitaire verlovingsring.

De ringmaat
Vaak weet men niet wat de ringmaat van de vrouw is. Dit kunnen wij achterhalen als u een oude ring van haar meeneemt.Mocht dit nou niet mogelijk zijn, dan kunt u de verlovingsring nadien gratis omruilen voor de juiste maat of laten vergroten/verkleinen door ons.

 

 

 

 

 

 

Bereikbaarheid Utrecht – Arnhem – Nijmegen Juwelier de Tijd
De trouwringenstudio van juwelier de Tijd is gevestigd in Doetinchem, een stad ten oosten van Arnhem en schuin-achter Nijmegen. Iets onder Apeldoorn. Vanaf Utrecht een klein uurtje rijden. Houd bij Arnhem de A12 aan en later de A18. Met het openbaar vervoer is de juwelier ook goed te bezoeken.

Geschiedenis van de verlovingsring
Zelfs in de tijd klassieke Oudheid en de vroege middeleeuwen werd de verlovingsring al gebruikt om een aanzoek te verzegelen. De verlovingsring was een bevestiging van ontvangst van de bruidsschat. De ronde vorm van de verlovingsring staat voor de eeuwige liefde. Ruim 30 jaar geleden werd de eerste spanring ontworpen. Het originele spanring model hebben wij in voorraad. Echter ook nieuwere variëteiten hierop zoals de High End C, Round S, Oval S, Open End C, High End S, Open End S en Heaven.

De Saffier (kleur blauw) kwam vroeger vaak voor in verlovingsringen. Omdat van oudsher deze kleur staat voor loyaliteit.

Een dergelijke ring is bijvoorbeeld gegeven door Prins Charles aan Diana en later door Prins William aan Kate Middleton.

De diamant (hardste edelsteen) staat tegenwoordig voor de eeuwige liefde. En heeft grotendeels de blauwe edelstenen vervangen. In de Verenigde Staten is van oudsher de verlovingsring belangrijker, dan in Europa. Daar is de regel dat men tenminste 3 maand salarissen (ongeveer $ 10.000) besteedt aan de verlovingsring.

Verlovingsring en solitaire diamantring

Verlovingsring
In Nederland kozen bruisparen er vroeger voor om hun trouwringen meteen na de verloving te kopen en ze tijdens de voorbereiding aan de ‘andere hand’ te dragen. Tijden de huwelijks ceremonie werd de trouwring vervolgens aan de andere hand geschoven.

Tegenwoordig is de Amerikaanse gewoonte om een aanzoek te doen met een enorme verlovingsring hot. Later wordt er dan een bijpassende trouwring bijgeschoven. Vanuit religieus oogpunt dragen de katholieken de trouwring links. En de Protestanten de trouwring rechts. De Egyptenaren droegen de trouwring vroeger aan de linkerzijde. Omdat zij dachten dat vanuit de linkerhand er een ader rechtstreeks verbonden is met het hart.

Solitaire diamantring
Diamanten ringen zijn er in verschillende stijlen. De solitaire ring is een ring met één enkele, grote diamant. Traditioneel is dit het soort ring waarmee de meeste mannen hun aanzoek doen.De laatste jaren wordt de verlovingsring steeds populairder. Op de trouwdag wordt vervolgens een bijpassende trouwring aangeschoven aan dezelfde hand. Of wordt de trouwring aan de andere hand gedragen. Dit is naar wens van de drager.