" De Tijd voor passie & ambacht. "

Over ons

Sinds 1998. De Tijd Juwelier & Designatelier bestaat inmiddels ruim 25 jaar. Karena Rothuis-Schutte richtte het bedrijf op en legde de focus op (antieke) sieraden en edelstenen. Talloze beurzen werden bezocht en uitgeplozen in de zoektocht naar de meest bijzondere exemplaren. Zo stellen we als sinds jaar en dag een hoogwaardige collectie samen, voor iedereen toegankelijk. Niet lang daarna werd de collectie uitgebreid met trouw- en verlovingsringen. Zo ontstond het eerste trouwringenboetiek in Gelderland. Inmiddels is ze opgevolgd door haar zoon Joël, en heeft hij een ervaren en vakkundig team van horloge- en sieradenexperts samengesteld.

Een nieuwe generatie

Op dit moment is Joël Rothuis eigenaar van, en drijvende kracht achter, het bedrijf. Al op jonge leeftijd begon hij met helpen in het bedrijf. Doordat hij continu omringd was door kunst, antiek en sieraden en op zijn twaalfde een Zwitserse horloge cadeau kreeg, ontwikkelde hij affiniteit met het juweliersvak. Na een opleiding tot juwelier-ondernemer in Schoonhoven, rondde hij ook de opleiding tot Europees Gemmoloog, diamant-expert HRD en taxateur met succes af. Na voldoende werkervaring bij diverse juwelier door heel Nederland op te hebben gedaan, nam hij in 2020 het bedrijf van Karena over.

Gestaagde groei

De overname werd gevolgd door de grote verhuizing naar het huidige pand aan de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem. In dit nieuwe pand groeit ons bedrijf gestaagd verder en we onze collectie uitgebreid met exclusieve horloges (nieuw en tweedehands) van merken als Oris, Rolex Junghans en Omega, met vooraanstaande sieraadmerken zoals Schaffrath, Henrich & Denzel en Niessing (wij zijn de enige ter wereld met een Niessing shop-in-shop) en met een unieke en bijzondere collectie eigen sieraden, gemaakt door onze gepassioneerde goudsmeden. Beurzen bezoeken we overigens nog steeds, maar dan íets verder weg. Denk aan München, Hong Kong, Las Vegas en Vicenza.

Atelier De Tijd

Onze collega’s in het atelier, twee vakkundige goudsmeden, realiseren schitterende sieraden voor onze eigen Atelier De Tijd-collectie. Deze handgemaakte sieraden zijn geïnspireerd door eigentijds design, gemaakte reizen en de schoonheid van de natuur.

Daarnaast repareren, restaureren en vermaken ze sieraden, zodat u er weer van kunt genieten alsof ze nieuw zijn. Maar ze vervaardigen ook gedenksieraden en assieraden van bestaande sieraden en van nieuw materiaal. Zeker het vermaken of omsmelten van bestaande sieraden tot een gedenksieraad, is iets waar veel mensen voor naar ons komen.

Duurzaamheid

Ook wij proberen ons (edel)steentje bij de dragen aan een beter milieu én betere werk- en leefomstandigheden voor mensen in onze branche. Daarom werken wij met Fairmined goud, natuurlijke en conflictvrije diamanten en herleidbare edelstenen. Hierover leest u meer in een van onze blogs.

Service & Expertise

Een sieraad kopen gaat verder dan iets uitkiezen en afrekenen. Een sieraad koopt u namelijk voor het leven en misschien zelfs wel om door te geven aan de volgende generatie. Daarom bent u bij ons verzekerd van de hoogste kwaliteit, maar ondersteunen we u met kennis en advies bij uw keuze én kunt u bij ons bijvoorbeeld elk jaar uw sieraden gratis laten reinigen en controleren.

Tijdens zo’n jaarlijkse ‘beurt’ reinigen we het sieraad op professionele wijze en controleren we op eventuele zwakke punten of beschadigingen. Indien nodig, adviseren we u over mogelijke reparaties en die kunnen we natuurlijk ook voor u uitvoeren.

Op deze manier weet u zeker dat uw sieraad altijd in de beste conditie verkeerd en dat is wel zo’n fijn gevoel.

Heeft u een vraag of kunnen we iets voor u betekenen? Klik hier voor onze openingstijden of maak een afspraak. Wij verwelkomen u graag!

Onze merken
Oris logo
Bekijken
Junghans logo
Bekijken
HD Logo
Bekijken
Schaffrath logo
Bekijken
Niessing logo
Bekijken
Atelier De Tijd logo
Bekijken
Bekijken
Certified Pre-Owned
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
×