" De Tijd voor passie & ambacht. "

Over ons

Juwelier De Tijd is een familiebedrijf dat constant uitbreidt en met de tijd mee evolueert. Drijvende kracht hierachter is register taxateur Joël, die inmiddels als derde generatie aan het roer staat. Al op jonge leeftijd toont hij belangstelling voor het vak. Dat is niet vreemd, want in zijn jeugd wordt hij continu omringd door kunst, antiek en design en op zijn 12e krijgt hij zijn eerste Zwitserse horloge cadeau. Na een opleiding tot juwelier-ondernemer in Schoonhoven, ontwikkelt Joël zich door tot Europees Gemmoloog, diamant-expert HRD en register taxateur. Voordat hij het familiebedrijf overneemt, werkt hij bij talloze juweliers verspreid door het land. Niet lang na de overname brengt Joël de taxatiewerkzaamheden onder bij Taxatiebureau Rothuis.

Design atelier

Ook achter de schermen wordt bij De Tijd gewerkt met veel passie voor het vak. In het inpandige design atelier vervaardigen ervaren meester-goudsmeden bijzondere sieraden uit de meest edele metalen zoals goud en platina. Hierin verwerken ze op schitterende wijze de mooiste edelstenen, ingekocht op internationale vakbeurzen. De eigentijdse designs zijn geïnspireerd op reizen en de adembenemende pracht van de natuur.
De handgemaakte collectie van De Tijd kenmerkt zich dan ook door modern tijdloos design met natuurlijke accenten. Uiteraard ontwerpen wij ook sieraden op basis van uw persoonlijke wensen en kunnen wij bestaande juwelen restaureren, repareren en vermaken. Onze specialiteit is het creëren van gedenksieraden, zoals het samenvoegen van trouwringen bij het overlijden van de partner.

Fairmined goud

Een sieraad waarvoor een eerlijke prijs is betaald aan mijnwerkers, draagt gevoelsmatig veel prettiger. Daarnaast voelen wij als juwelier een grote verantwoordelijkheid in de bestrijding van milieuonvriendelijke goudwinning. Traditioneel goud delven is namelijk erg gevaarlijk door het gebruik van kwik. Ook vinden er veel ongelukken plaats en zijn de werkomstandigheden fysiek zwaar en schadelijk voor de gezondheid.

Daarom geven wij in ons atelier de voorkeur aan Fairmined-goud. Uw keuze voor een Fairmined-sieraad zorgt dat mijnwerkers in betere omstandigheden en tegen een eerlijker prijs kunnen werken. Daarnaast ontvangen ze een speciale premie, die wordt geïnvesteerd in veiligheid, educatie en gemeenschappelijke projecten zoals de bouw van crèches en basisscholen. Wij spannen ons hier graag voor in en ondersteunen tevens lokaal projecten zoals die van Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem, waar Joël bestuurslid van is.

Natuurlijke en conflictvrije diamanten

Conflictdiamanten zijn diamanten die worden verkocht om oorlogen te financieren. Krijgsheren en rebellen gebruiken de winsten hiervan tijdens oorlogen in Angola, de Democratische Republiek Congo (DRC) en Sierra Leone. Wij werken daarom uitsluitend met diamanten die gegarandeerd conflictvrij zijn. Een Kimberley-certificatie vormt de garantie dat deze diamanten niet zijn betrokken bij conflictfinanciering. Alle diamanten die onze winkel verlaten, zijn zorgvuldig door Joël geselecteerd en ingekocht.

Naar schatting is de afdruk van broeikasgassen voor de productie van synthetische diamanten 511 kilo. Hiermee is het produceren van een synthetische diamant 3,2 keer zo vervuilend als het delven en slijpen van een natuurlijke diamant. Door de prijsconcurrentie en snelle opkomst van synthetische diamanten, zal de waarde van deze laboratoriumontwikkelde stenen de komende jaren dalen. Dit komt de waarde van sieraden gezet met deze stenen niet ten goede. Bij Juwelier De Tijd werken wij daarom uitsluitend met natuurlijke en waardevolle diamanten en andere edelstenen. Deze zijn op de juiste manier gewonnen, eerlijk verhandeld en behouden hun waarde.

Duurzaam gemijnde diamanten

In een duurzame wereld moeten mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. In een niet-duurzame situatie wordt roofbouw gepleegd op de aarde. Mensen putten de natuurlijke rijkdommen sneller uit dan ze zich kunnen herstellen. Duurzame omgang met de wereld vinden wij belangrijk, daarom werken wij met Canadamark diamanten. Canadamark garandeert dat alle diamanten verantwoordelijk en duurzaam gemijnd zijn in Canada waarbij de supply chain volledig te herleiden is.

Inkoop & verkoop

Wij stellen onze collectie sieraden en horloges zeer zorgvuldig voor u samen en bieden u dankzij uitstekende connecties altijd de laatste noviteiten. Bijvoorbeeld door inkoop op internationale beurzen zoals in München, Hong Kong, Las Vegas en Vicenza. Juweliers, goudsmeden, edelsteendeskundigen en diamantairs uit de gehele wereld komen tijdens deze beursdagen overvliegen om de nieuwste collecties te bekijken. Zo volgen wij de trends en ontwikkelingen in het vak op de voet en verrassen wij u als klant telkens weer met de nieuwste technieken, kleuren en materialen.

Wij zijn altijd op zoek naar unieke of antieke juwelen en vintage horloges. Wilt u een juweel na bijvoorbeeld een taxatie verkopen, dan zijn wij geïnteresseerd.

Klik hier voor onze openingstijden. Wij verwelkomen u graag!

Onze merken
Oris logo
Bekijken
Junghans logo
Bekijken
HD Logo
Bekijken
Schaffrath logo
Bekijken
Niessing logo
Bekijken
Atelier De Tijd logo
Bekijken
Bekijken
Certified Pre-Owned
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
×