Veelgestelde vragen

Wanneer start je met de oriëntatie voor trouwringen?

Het is verstandig om op tijd te beginnen met oriënteren. De keus en mogelijkheden zijn namelijk enorm groot. En kunnen ervoor zorgen dat jullie door de bomen het bos niet meer zien, als jullie met spoed ringen nodig hebben.

Wat is de levertijd van Juwelier de Tijd?

De normale levertijd is ca 3 weken. Echter kunnen ringen met spoed binnen 5 werkdagen geleverd worden.

Moeten wij een afspraak maken?

Nee, jullie kunnen altijd vrijblijvend binnenlopen. Echter is het prettig om een afspraak te maken zodat wij voor jullie de tijd kunnen nemen. Een afspraak duurt normaliter ongeveer tussen de 1 á 2 uur. Ook is het mogelijk om buiten onze openingstijden een afspraak te maken, tussen 09:00 uur – 21:00 uur.

Kunnen wij zelf gebruikte gouden sieraden aanleveren?

Jazeker, er bestaan 2 opties: het goud hergebruiken, bijvoorbeeld als het een emotionele waarde heeft. Dan is het mogelijk om een oude gravure of vorm te behouden in de nieuwe trouwringen. De 2e optie is om met het goud te betalen. (het wordt dan niet gebruikt in de trouwringen)

Wat is het verschil tussen een juwelier en trouwringen specialist?

Een trouwringen specialist heeft zicht toegelegd op de verkoop van trouwringen. Heeft een uitgebreidere collectie in huis en biedt meer mogelijkheden. Daarnaast zijn wij in staat om trouwringen in ons eigen atelier te vervaardigen met de nieuwste technieken. Hierdoor hoeven wij nooit ‘nee’ te verkopen, en kunnen aan iedereen de perfecte trouwringen bieden.

14 karaats of 18 karaats gouden trouwringen?

In een gouden trouwring staat vaak een stempel van 14- of 18 karaats goud. Dit houdt in uit hoeveel procent fijn goud de trouwring is vervaardigd. 14 karaats staat voor 58,5% en 18 karaats staat voor 75%. De meest gebruikte goudlegering in Nederland is 14 karaats. Voor meer info klik hier.

Waar staat diamant karaat voor?

Naast het karaat voor goud, wordt diamant ook uitgedrukt in karaat. Echter is dit voor diamanten een gewichtsaanduiding. 1 karaat = 0,2 gram. De karaat vindt zijn oorsprong van een in de oudheid gebruikte standaardgewicht: dat van een zaadje van de johannesbroodboom.

Hoe kunnen trouwringen afwerkt worden?

Trouwringen kunnen op allerlei manieren afgewerkt worden. Hoog glans, mat, ijsmat, gezandstraald, satijnmat of gehamerd. Wij hebben hier verscheidene voorbeelden van op voorraad en leggen u graag het verschil uit.

Wat zijn gerodineerde wit gouden trouwringen?

Er kan gekozen worden om wit gouden trouwringen te rodineren. Dit houdt in dat er een laagje rhodium (zacht edelmetaal) over de wit gouden ringen gaat. Hierdoor krijgen de ringen een heldere witte kleur.

Worden trouwringen links of rechts gedragen?

Al eeuwen worden trouwringen aan de ringvinger gedragen. Vanuit religieus oogpunt dragen protestante bruidsparen de trouwring rechts en kiezen katholieke bruidsparen voor links. Vanuit symbolisch oogpunt wordt de trouwring links gedragen, omdat de oude Egyptenaren dachten dat de linkerhand de ‘Vena Amoris’ (de ader van liefde) rechtstreeks naar het hart liep.

Wat is comfort fit?

Een trouwring die voorzien is van comfort fit is aan de binnenzijde bol afgewerkt. Hierdoor zal de ring comfortabeler zitten dan een normaal afgewerkte ring, en bovendien zal de ring niet smetten aangezien de bolle binnenkant niet afsluit.

Wij hebben beide een andere smaak, wat nu?

Dit is geen enkel probleem. Wij kunnen gezamenlijk met jullie tot een ontwerp komen waarin niemand concessies hoeft te doen en jullie beide helemaal tevreden mee zijn.

Moeten wij een aanbetaling doen?

Ja, wij wensen een kleine aanbetaling om te starten met de vervaardiging van de trouwringen. Dit kan middels een contante betaling, pinnen of overboeking. Bij aflevering zal dan het resterende bedrag betaald worden.

×