Zwarte trouwringen – Carbon, keramiek, zwart edelstaal & zirkonium

Zijn jullie op zoek naar zwarte trouwringen?

Zwarte trouwringen zijn fantastisch om te dragen. De diepzwarte kleuren van bijvoorbeeld carbon, keramiek, zwart edelstaal of zirkonium geven de ringen unieke uitstralingen. Zo’n zwarte ring is al een blikvanger op zich, maar ook in combinatie met een ander metaal komt de zwarte kleur fantastisch tot zijn recht. Zwarte trouwringen met geel-, rosé of witgoud geven een bijzonder harmonieus kleurcontrast. Erg populair zijn ringen met titanium en carbon of goud en carbon. Ook de combinatie van keramiek en wolfraam-carbide zorgt voor een bijzondere gave uitstraling. Zwart staal combineren wij graag met titanium, wit-, rosé en geel goud. Een diamant of kleur edelsteen kan net de finishing touch geven bij de zwarte trouwring. De collectie bestaat daarom uit zowel geheel als gedeeltelijk zwarte trouwringen, met en zonder diamant of edelsteen.

Zwarte trouwringen – Carbon

Carbon trouwringen behoren tot onze speciale trouwringcollecties. Het carbon heeft een mat glanzende zwarte kleur en is zeer hard omdat het, net als diamant, uit koolstof bestaat. Vanwege de hardheid en omdat het zeer lichtgewicht materiaal is, wordt carbon vaak gebruikt voor rally auto’s en in de ruimtevaart. Het lichte gewicht maakt de ringen ook aangenaam om te dragen. Net als titanium is carbon anti allergisch. Waardoor carbon ringen geschikt zijn voor mensen met allergieën. Het soortelijk gewicht (S.M.) van een carbon trouwring is hetzelfde als van een edelstalen trouwring. Echter is de trekvastheid van carbon ten opzichte van edelstaal ruim vijfmaal zo groot. Een voordeel hiervan is dat ringen van carbon worden na verloop van tijd niet bros worden, ze zijn hierdoor echter ook niet rekbaar of te vermaken.

Trouwring met geelgoud, zwart edelstaal en titanium

Zwarte trouwringen met carbon en palladium

Abrikoos gouden trouwringen met carbon

 

Zwarte trouwringen – Keramiek

De keramiek trouwring is momenteel erg populair! Trouwringen met keramiek hebben namelijk een blijvende diepzwarte kleur. Zijn krasvast in dagelijks gebruik en (bijna) onbreekbaar. Hierdoor is keramiek ideaal om te gebruiken voor trouwringen en sieraden. De keramiek trouwring is perfect te combineren met andere sieraden zoals; een aanschuifring, parels en diamanten. Dit geeft een spectaculair effect!

Zwarte trouwringen – zwart edelstaal

Zwart edelstaal is van oorsprong donker grijs. Door behandeling van het materiaal ontstaat de diepzwarte kleur en wordt het materiaal bijzonder hard en duurzaam. Hierdoor is de gepolijste versie meer krasvast is dan de matte ring. De laag van de edelstaal trouwring zou kunnen krassen door contact met hardere materialen. Echter blijft de laag veel langer mooi dan van gerhodineerde of vergulden ringen.

Zwarte zirkonium trouwringen

Zirkonium wordt tegenwoordig veel in trouwringen toegepast. Dit zwarte metaal heeft veel weg van titanium. Zij hebben namelijk beide een extreem hoog smeltpunt. Door het materiaal bloot te stellen aan extreme hitte krijgt de zirkonium trouwring zijn harde- en zwarte oppervlaktelaag. Net als bij de zwart stalen ringen kan de zirkonium ring ook krassen door contact met een harder materiaal. Het is erg licht van gewicht waardoor het zeer aangenaam is om te dragen.

Zwarte ring met keramiek en wolfraamZwarte trouwringen met keramiekZwarte trouwringen met carbon en briljant

 

×