Duurzame diamanten van Canadamark

Een natuurlijke diamant heeft altijd een voorgeschiedenis. U wilt daarom zeker weten dat uw steen op een verantwoordelijke en duurzame manier is gemijnd. De schitterende en kwalitatief hoogwaardige diamanten van Canadamark voldoen moeiteloos aan deze belangrijke eis. Bij aankoop ontvangt u dan ook een certificaat als bewijs van de authenticiteit en 100% herleidbare supply chain.

Ethische diamanten van Canadamark

De diamanten van Canadamark zijn zowel duurzame, als ethische diamanten. Dit betekent dat de herkomst ervan volledig te herleiden is, waardoor het zeker is dat er in de supply chain vanaf de mijn tot aan uw uiteindelijke aankoop niemand is benadeeld. Ook betekent dit, dat deze diamanten geheel conflictvrij zijn en niet verkocht om bijvoorbeeld oorlogen te financieren.

Net zoveel aandacht als aan de duurzaamheid, besteedt Canadamark aan de kwaliteit van elke diamant. Het zorgvuldige delvingsproces levert de meest schitterende diamanten op, die opvallen door de delicate details en hun bijzondere fonkeling en dispersie (vuur- en regenboogkleuren). Daarmee maakt het Canadese bedrijf de eigen slogan ‘We cut diamonds, not corners’ helemaal waar.

ruwe diamantenWaar komen Canadamark-diamanten vandaan?

De duurzame diamanten van Canadamark komen uit een relatief afgelegen gebied nabij de poolcirkel in het noordwesten van Canada. Hier worden in twee mijnen diamanten gedolven; de Diavik Diamond Mine en de Ekati Diamond Mine. Deze mijnen voldoen aan Canada’s zeer strenge milieuregelgeving, maar gaan qua duurzaamheidsmaatregelen zelfs nog verder dan dat.

Al sinds de ontdekking van diamanten in dit gebied in de jaren ’90 voeren de mijnen een succesvol beleid om de integriteit van de natuur en het omliggende landschap te behouden. Een groot deel van de lokale bevolking is actief betrokken bij de delvingswerkzaamheden en ziet er nauwlettend op toe dat de impact op de natuur in de omgeving minimaal blijft.

Certificaat als bewijs van de authenticiteit

Wanneer een ruwe Canadamark-diamant wordt geslepen en gepolijst, krijgt deze een uniek serienummer. Dit serienummer wordt samen met het Canadamark-logo met een laser gegraveerd op de zogeheten ‘gordel’. Dit is het breedste deel van de diamant en de grens tussen de kroon (de bovenkant) en het paviljoen (de onderkant) van de steen. Deze minuscule gravure kunt u alleen met een loep zien.

Bij aankoop van een Canadamark-diamant ontvangt u een certificaat waarop het serienummer wordt vermeld. Op de website van Canadamark is het mogelijk om dit nummer te verifiëren. Zo krijgt u niet alleen inzicht in de authenticiteit van de steen, maar ook in de volledige duurzame én ethische supply chain van delving tot slijping.

Voordelen van duurzame diamanten

In vergelijking met synthetische diamanten zijn natuurlijke diamanten, zoals die van Canadamark, de duurzame keuze. Synthetische diamanten zijn liefst 3 keer zo vervuilend als natuurlijk gedolven en geslepen diamanten en belasten het milieu door de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zijn natuurlijke diamanten waardevoller en behouden ze deze waarde ook langer.

Wij hechten veel waarde aan de duurzaamheid van onze sieraden en de materialen waarmee deze zijn gemaakt. Daarom gebruiken wij naast diamanten van Canadamark bijvoorbeeld ook Fairmined-goud voor onze design sieraden. Fairmined-goud staat garant voor een eerlijke inkoopprijs, betere werkomstandigheden en een extra premie voor de mijnwerkers die het delven.

Meer weten over duurzame Canadamark-diamanten?

U bent van harte welkom in de sfeervolle studio van Juwelier De Tijd om de diamanten van Canadamark met eigen ogen te bewonderen. Graag geven wij u persoonlijk een aanvullende uitleg over de herkomst en unieke specificaties van deze bijzondere en oogstrelende stenen.

Vanzelfsprekend kunnen wij deze duurzame diamanten ook verwerken in een design sieraad op maat (denk bijvoorbeeld aan een prachtige verlovingsring met diamant), dat u in nauw overleg met onze creatieve designers desgewenst helemaal zelf kunt ontwerpen.

Met Canadamark-diamanten zijn de mogelijkheden eindeloos. Meer weten of vrijblijvend een afspraak maken? Stuur een mailtje naar info@juwelierdetijd.nl of bel ons direct op 0314 39 20 66.

×