Fairtrade sieraden | Grote collectie

Ook uw nieuwe sieraad heeft altijd een geschiedenis. De herkomst van de gebruikte edelmetalen en edelstenen is immers lang niet altijd hetzelfde. Bij Juwelier De Tijd bieden we u daarom een brede collectie Fairtrade sieraden in alle soorten en maten. Zo weet u zeker dat uw schitterende sieraad op duurzame wijze is vervaardigd en draagt het gevoelsmatig een stuk fijner.

Fairtrade sieraden: van oorbellen tot ringen

FairtradeBi-color wit/geel gouden Trouwringen met briljant geslepen diamantVeel juwelen worden gemaakt van goud. De herkomst van dit tijdloze materiaal is dan ook zeer bepalend voor het duurzame karakter van uw sieraad. In het verleden maakte Juwelier De Tijd alleen sieraden met het Fairtrade-label van Max Havelaar. Dit bestaat inmiddels niet meer en daarom hebben wij gekozen voor een nieuwe partner: Alliance for Responsible Mining (ARM).

Het goud dat wij nu gebruiken voor onze juwelen draagt het zogeheten Fairmined-label. Dit keurmerk wordt door middel van een stempel geslagen in de binnen- of achterzijde van een sieraad en verzekert u als klant van een verantwoorde herkomst en duurzaamheid. Fairmined-goud wordt in de volksmond nog vaak aangeduid als Fairtrade-goud, maar ook als groen goud of goed goud.

Handgemaakte sieraden van goud

Over de hele wereld werken er circa 16 miljoen mensen in de goudsector. Vaak accepteren zij noodgedwongen lage prijzen of werken zij onder erbarmelijke omstandigheden bij de gouddelving. Fairtrade sieraden brengen hier verandering in door mijnwerkers eerlijker te belonen en gezondere, milieubewustere en veiligere werkomstandigheden te bevorderen.

Het Fairmined-programma biedt daarnaast een speciale premie die wordt geïnvesteerd in de lokale gemeenschap. Zo worden van het geld crèches en scholen gebouwd en krijgen mijnwerkers de kans om zich door te ontwikkelen dankzij speciale trainingen. Uw Fairtrade sieraden dragen op deze manier bij aan structurele positieve veranderingen in de regio waar het goud wordt gedolven.

Ontwerp zelf uw Fairtrade sieraden

Bij Juwelier De Tijd kunt u kiezen uit een zeer brede collectie Fairtrade sieraden of uw juwelen helemaal zelf ontwerpen. Voor uw sieraad gebruiken we alleen Fairmined-goud en duurzame edelstenen zoals conflictvrije diamanten met Kimberley-certificering. Samen met onze designers creëert u een geheel eigen designsieraad dat u tot in lengte van jaren met een prettig gevoel draagt.

Een bijzondere betekenis of lading kunt u aan uw sieraad geven met een gravure in de vorm van een tekst, vingerafdruk of fotoafdruk. Wilt u graag een gouden gedenksieraad ontwerpen? Hiervoor kunt u, naast Fairmined-goud, ook gerecycled goud in de vorm van een bestaand sieraad gebruiken. Onze meester-goudsmeden kunnen vrijwel elke denkbare wens voor u realiseren.

Fairtrade sieraden kopen bij Juwelier De Tijd

De Fairtrade sieraden van Juwelier De Tijd blinken niet alleen uit door hun maatschappelijk verantwoorde herkomst, maar ook door de hoge kwaliteitsgraad en gedetailleerde afwerking. Onze meester-goudsmeden bewijzen hun vakmanschap en oog voor detail met geweldige designs, die uw aandacht vanaf het eerste moment trekken en vervolgens niet meer loslaten.

Meer weten over onze Fairtrade sieraden? Bekijk de grote sieradencollectie in onze webshop. Voor persoonlijke sieraden zoals trouwringen, verlovingsringen en eigen ontwerpen, raden we aan om langs te komen voor een vrijblijvend bezoek. Met persoonlijk advies maken wij het verschil bij de keuze voor uw gedroomde sieraad. Maak uw afspraak via 0314 39 20 66 of info@juwelierdetijd.nl.

×