Handgemaakte gedenksieraden | Tastbare herinnering

Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering” (S. Dali)
Een herinneringssieraad kan helpen bij de verwerking van het verlies van een geliefde of naaste. Wij helpen u graag bij het creëren van deze tastbare herinnering. Een herdenkingssieraad draagt u altijd bij u, waardoor de mooie herinnering altijd zal blijven bestaan.

Herinneringssieraden

Na verlies van een geliefde kunnen wij een sieraad transformeren tot een gedenksieraad.
Het is b.v. mogelijk de trouwring van uw overleden partner te verbinden met uw trouwring.   Zodat zij voor altijd verbonden zijn. Ook kunnen wij een trouwring transformeren tot een prachtige hanger dat u altijd dichtbij u kunt dragen. Er bestaan oneindige mogelijkheden tot het bedenken van een herdenkingssieraad. Heeft u een bijzondere herinnering aan uw dierbare dan kunnen wij een element toevoegen aan het rouwsieraad wat u hieraan herinnert.

Rouwsieraden

In ons goudsmid-atelier in Doetinchem, vervaardigen wij rouwsieraden met een speciale symboliek. Één ieder die bij ons komt heeft een ander  verhaal. Daar hoort dus ook een uniek herdenkingssieraad bij. Elk sieraad wordt met de hand gemaakt, geen enkel stuk zal daarom hetzelfde zijn, het is dus uw eigen unieke herinnering. Graag helpen wij u op afspraak in alle rust en privacy om de mogelijkheden te bespreken. En te bekijken welk sieraadontwerp of aanpassing het beste bij u past. Uiteraard is het ook mogelijk vrijblijvend binnen te lope

 

 

As sieraden

As sieraden zijn in goud, zilver, edelstaal en titanium leverbaar. In iedere prijsklasse. Het verschil met een urn is dat u het altijd dichtbij u kunt dragen in bijvoorbeeld een ashanger of ring. Er bestaan as sieraden waarbij u zelf het as (van een persoon of dier) kunt plaatsen. Ook vervaardigen wij assieraden waarbij wij het as voor u kunnen plaatsen.
Voor een sfeerimpressie van as sieraden klik hier.

Herdenkingssieraden

Wanneer wij met u een ontwerp bespreken, kunt u ervoor kiezen de sieraden van de overledene (en eventuele gravures in b.v. een trouwring) te behouden. Hierdoor is het voor de buitenwereld zichtbaar dat dit een herdenkingssieraad is. Ook kunnen wij de sieraden omsmelten en er geheel iets nieuws van maken, hierdoor heeft het een persoonlijke betekenis voor u dat niet direct voor de buitenwereld zichtbaar is.

Vingerafdruksieraden of fotogravure

Het plaatsen van een vingerafdruk of foto maakt een gedenksieraad echt bijzonder en uniek. U kunt bij ons een vingerafdruk aanleveren. Maar ook bestaat er de mogelijkheid dat wij voor u een vingerafdruk maken. Één van onze methodes is het gebruik van een wasbolletje. Wij maken vervolgens een mal waarvan een gegoten afdruk gemaakt wordt in goud of zilver. Tevens in het ook mogelijk een fotoafdruk te plaatsen. Heeft u een foto van uw geliefde dan kan deze geplaatst worden op een herinneringssieraad. Graag lichtten wij in onze zaak de vele mogelijkheden toe.

Herinneringssieraad op maat

Bijna elk sieraad heeft emotionele waarde. Het is bijzonder voor u. Bijvoorbeeld omdat u het heeft gekregen, omdat het een speciale dag of persoon symboliseert of omdat een dierbaar persoon het heeft gedragen. Of misschien heeft u het gekregen als erfstuk, nadat iemand is overleden. Het is dan uiterst waardevol als u dit bijzondere stuk kunt blijven of gaan dragen.

Trouwringen vermaken tot rouwsieraad

Heeft u zo’n sieraad en wilt u het vermaken tot een rouwsieraad? Dan helpen wij u daar graag bij. Wij kunnen sieraden transformeren, het bruikbare materiaal
(zoals een edelsteen) hergebruiken in een nieuw herinneringssieraad, of het gehele sieraad omsmelten en er iets nieuws van maken. Tevens kunnen wij
bestaande trouwringen samenvoegen bij het overlijden van bijvoorbeeld uw partner of ouders. Deze ringen worden dan voor altijd met elkaar verbonden en
vermaakt tot een eigentijds juweel. Zo behoudt een ring, ketting, armband of ander stuk haar (emotionele) waarde en kunt u het blijven dragen als dierbare
herinnering. Maar ook als het broos is geworden of door slijtage dan kunnen wij het in eigen goudsmid atelier vakkundig repareren of restaureren.

Assieraad

Een overleden dierbare houdt u het liefst zo dicht mogelijk bij u. Bij ons is het mogelijk om met de as van een overleden persoon een assieraad te maken.      
Op die manier heeft u iets tastbaars dat u altijd bij zich kunt dragen. Wij kunnen een geheel nieuw sieraad ontwerpen, maar ook het as plaatsen in een
bestaand sieraad van de overledene of uzelf.

Wij hebben een grote collectie sieraden waarbij dit mogelijk is. U kiest het sieraad en wij maken hier met de grootste zorg een uiterst persoonlijk assieraad van. We nemen hiervoor de tijd en gaan van begin tot eind met u in overleg over uw wensen.

Afspraak
Bent u op zoek naar een vertrouwd adres voor het vermaken of geheel nieuw ontwerpen van een herinnerings- rouw- of assieraad? Maak dan vrijblijvend een afspraak om samen met ons de mogelijkheden te bekijken.

 

 

 

 

Sieraad vermaken tot gedenksieraad in de goudsmederij van juwelier de Tijd

Waardevolle familiejuwelen getransformeerd naar een eigentijds sieraad. Bent u ook in het bezit van sieraden die niet gedragen worden? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en laat u verassen. Op onderstaande foto is te zien de sieraden verkregen uit erfenis. Vermaakt tot een eigentijds sieraad, dat op deze wijze wel gedragen wordt. De emotionele waarde blijft, maar in een nieuw ‘jasje’ gestoken.

Wij zijn trots om onze klanten blij te mogen maken met deze gedenksieraden. Op onderstaande foto is zichtbaar. Haar trouwring is voor altijd verbonden met de trouwring van haar overleden partner. Door het creëren van deze tastbare emotie kan zij de herinnering levend houden, en voor altijd koesteren.

×