" Onderhoud horloges. "

Onderhoudsbeurt horloges

Topklasse horloges verdienen topklasse onderhoud

Ook de beste horloges hebben behoefte aanRolex sub onderhoud 2 onderhoud. Een onderhoudsbeurt voor een automatisch Rolex horloge, is een investering in de voortdurende, probleemloze werking van uw horloge.

Deze onderhoudsbeurt wordt ook wel een “Rolex Revisie” genoemd. U kunt hiervoor uw horloge op laten sturen naar de fabrikant maar dan bent u het ongetwijfeld langere tijd kwijt. Het betere alternatief is een onderhoudsbeurt bij juwelier De Tijd, die we uitvoeren in ons eigen horlogeatelier.

Tijdens deze onderhoudsbeurt volgen wij een vast stappenplan, waarbij het volledige uurwerk gedemonteerd, gecontroleerd, gereinigd en zo nodig gereviseerd wordt. Op deze manier heeft u gegarandeerd het langst plezier van uw geliefde horloge en behoudt uw horloge zijn waarde.

Stap 1: demontage

Het uurwerk wordt uit de kast verwijderd waarna het in een speciaal reparatieblok wordt geplaatst. Door de perfecte passing in dit blok, weten we zeker dat we onderdelen op de juiste wijze kunnen demonteren en voorkomen we dat daarbij schade ontstaat.

Het horloge wordt volledig gedemonteerd waarbij ieder onderdeel een eigen plek krijgt op de tafel van onze horlogemaker. Na de onderhoudsbeurt kunnen we zo het uurwerk in omgekeerde volgorde weer monteren. Deze de- en montage kosten tijd, een scherp oog en aandacht voor detail.

Stap 2: inspectie en reiniging

Ieder onderdeeltje, tot aan het kleinste schroefje, wordt zorgvuldig geïnspecteerd en gereinigd. Als we slijtage aantreffen die buiten de normen valt, leggen we deze apart voor reparatie of vervanging.

Rolex sub onderhoud

Stap 3: reparatie en vervanging

Onderdelen die een kleine reparatie vragen en aankunnen, repareren wij. Een onderdeel dat te ver versleten is om te repareren, vervangen wij. Aangezien deze onderdelen niet altijd nieuw verkrijgbaar zijn, gaan wij hiervoor zo nodig op zoek in ons netwerk en bij leveranciers van pre-owned horlogeonderdelen. Zeker in het geval van oudere horloges kan dit een
tijdrovende klus zijn. Onze horlogemaker weet welke onderdelen met andere uurwerken van Rolex uitwisselbaar zijn. Daardoor kunnen wij bijna altijd op redelijk korte termijn aan de juiste onderdelen komen.

Stap 4: smering

Net als de olie in een motor, is ook de olie in een horloge aan ouderdom onderhevig. In de loop van de tijd verdikt deze olie zich, gaat het uurwerk minder gesmeerd lopen en wordt de nauwkeurigheid minder. Bewegende delen worden daarom opnieuw gesmeerd met de juiste olie.

Stap 5: montage uurwerkRolex sub onderhoud 1

Nadat de onderdelen stuk voor stuk onderhanden zijn geweest, wordt het uurwerk opnieuw opgebouwd in het reparatieblok.

Stap 6: afregelen en kalibreren

Een Rolex horloge moet perfect tikken en daar hoort een optimale afstelling van het uurwerk bij. We controleren de werking van het uurwerk, nog buiten de kast, en regelen het zo nodig bij totdat dit net zo nauwkeurig loopt als toen het nieuw werd geleverd.

Stap 7: montage in de kast

Nadat het uurwerk weer perfect loopt, plaatsen we het terug in de kast. Hierbij zorgen we ervoor dat het uurwerk op de juiste wijze geplaatst wordt, stootbestendig en klaar voor jaren zorgeloos functioneren.

Rolex sub onderhoud 5

Rolex sub onderhoud 6

Stap 8: Waterdichtheidstest

Een van de grootste risico’s op schade bij een horloge is onvoldoende waterdichtheid. Afdichtingen kunnen in de loop van de tijd verouderen en zelfs het kleinste haarscheurtje kan onder druk tot lekkage leiden. Dit leidt al snel tot oxidatie binnen in de kast en mogelijk ook tot vocht onder het glas. En veel belangrijker nog: oxidatie kan tot permanente schade aan het uurwerk zelf leiden.

De reputatie van Rolex op het gebied van waterdichtheid is legendarisch en dit verwacht u uiteraard ook van uw gereviseerde horloge. Daarom testen wij altijd de waterdichtheid met speciale apparatuur. Zo nodig stellen we dit nog verder af en vervangen we afdichtingen.

Stap 9: Kast, glas en band

In de loop van de tijd ontstaan er krasjes en beschadigingen aan de kast, op het glas en aan de band van uw horloge. Dit kan zodanig zijn dat u het prettig vindt om ook het uiterlijk onderhanden te laten nemen. Ook daarvoor kunt u in het horlogeatelier van De Tijd terecht. Dit is geen vast onderdeel van de onderhoudsbeurt van uw Rolex maar voeren wij graag voor u uit.

Denk hierbij aan het polijsten van kast, glas en band maar ook voor complexe reparaties bent u bij ons op de juiste plek. Door de samenwerking van onze horlogemaker met onze meester edelsmeden, kunnen wij ook reparaties van banden uitvoeren en zelfs een deukje in een horlogekast opvullen met onze speciale laser. Zo wordt uw Rolex zowel technisch als optisch weer als nieuw.

Onze merken
Oris logo
Bekijken
Junghans logo
Bekijken
HD Logo
Bekijken
Schaffrath logo
Bekijken
Niessing logo
Bekijken
Atelier De Tijd logo
Bekijken
Bekijken
Certified Pre-Owned
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
×