Trouwringen en sieraden omsmelten | Atelier

Wilt u een trouwringen en sieraden laten omsmelten? De reden hiervoor is vrijwel altijd zeer persoonlijk, net als de betekenis die het nieuwe sieraad voor u heeft. Een oude trouwring of sieraad is als een reis door het verleden en door het omsmelten voegt u een nieuw en uniek hoofdstuk toe. Bij Juwelier De Tijd kunt u uw trouwringen en sieraden op vele manieren aanpassen en hergebruiken; de opties zijn eindeloos.

Maak een vrijblijvende afspraak

Trouwring omsmelten en hergebruiken

Met het omsmelten van een trouwring schenkt u een sieraad nieuw leven. Wij merken dat dit een geliefde optie is bij trouwringen van dierbaren en familiegoud. Zeker ringen zijn vaak niet de juiste maat of sluiten qua stijl niet helemaal aan. Het hergebruiken van het goud uit de ringen, sieraden of familiegoud geeft u de kans om iets moois te laten maken dat u dagelijks kan dragen en toch de herinneringen te bewaren en koesteren.

Bij Juwelier De Tijd kunt u sieraden van verschillende materialen, zoals goud en titanium, laten omsmelten. Als een sieraad bijvoorbeeld is bezet met diamant of andere edelstenen, dan is het vaak mogelijk deze uit het sieraad te verwijderen en te hergebruiken in een nieuwe trouwring, sieraad of herinneringssieraad. Onze meester-goudsmeden kunnen vrijwel elke denkbare wens voor u realiseren. Laat u inspireren door de uitgebreide collectie sieraden in onze webshop.

Naar onze collectie sieraden

 

Gedenksieraden en assieraden

Een andere mogelijkheid is oude trouwringen en sieraden te gebruiken om een gedenksieraad van te laten vervaardigen. Zo is het mogelijk om uw trouwring te verbinden met die van uw overleden partner voor een eeuwige symbolische verbintenis, bijvoorbeeld door door de trouwringen aan elkaar vast te maken. Of wellicht wilt u het sieraad alleen laten aanpassen door een nieuw en persoonlijk element toe te voegen. In ons eigen goudsmidatelier kunnen wij diverse soorten ringen vakkundig repareren of restaureren op basis van uw specifieke wensen.

Een geheel andere mogelijkheid is het laten vervaardigen van een assieraad, bijvoorbeeld een asring, ashanger of asbedel. In het sieraad wordt een speciaal en zorgvuldig afgesloten compartiment gemaakt, dat wordt gevuld met de as van uw dierbare.

Naar onze collectie as- en gedenksieraden

 

Trouwring omsmelten en nieuwe ring ontwerpen

Voor welke doeleinden u een trouwring ook wilt laten omsmelten; de ontwerpopties voor uw nieuwe sieraad zijn oneindig. Wilt u als broer en zus bijvoorbeeld een herinneringssieraad van uw overleden ouders, dan is het mogelijk de trouwringen van beide ouders te splitsen en de helften samen te voegen tot twee nieuwe gedenkringen.

De designers bij Juwelier De Tijd beschikken over veel ervaring met het ontwerpen van herinneringssieraden en helpen u graag om een nieuw sieraad te creëren uit een oude ring. Er zijn talloze manieren waarop u ringen kunt aanpassen of hergebruiken en ook het toevoegen van een (dubbele) askamer behoort tot de mogelijkheden.

 

Trouwringen en sieraden omsmelten met onze meester-goudsmid

Of u nu oud goud in de familie wilt houden of een overleden dierbare wilt herdenken; vaak zit er een emotionele lading verbonden aan het omsmelten van een trouwring. De meester-goudsmeden van Juwelier De Tijd vervaardigen uw nieuwe of aangepaste sieraden daarom met de grootst mogelijke zorg en respect, zodat ze recht doen aan het oude sieraad en de herinnering die het vertegenwoordigt.

Wilt u trouwringen en sieraden laten omsmelten of aanpassen, maar heeft u een vraag over de mogelijkheden? Wij staan u telefonisch graag te woord, maar nog beter is een bezoek aan ons atelier. Hier ontvangt u persoonlijk advies op maat en kunnen wij diverse voorbeelden tonen. Hier vindt u onze contactgegevens.

Ook interessant?

Trouwringen van onze meester-goudsmid

×