Trouwring omsmelten | Eindeloze opties

Wilt u een trouwring laten omsmelten? De reden hiervoor is vrijwel altijd zeer persoonlijk, net als de betekenis die het nieuwe sieraad voor u heeft. Een oude trouwring is als een reis door het verleden en door het omsmelten voegt u een nieuw en uniek hoofdstuk toe. Bij Juwelier De Tijd kunt u uw trouwringen op vele manieren aanpassen en hergebruiken; de opties zijn eindeloos.

Trouwring omsmelten en hergebruiken

Met het omsmelten van een trouwring schenkt u een oud sieraad een nieuw leven. Dit is bijvoorbeeld een geliefde optie bij familiegoud, zeker als het is uitgevoerd in een verouderde stijl waarmee u zich niet kunt identificeren. Het hergebruiken van het goud geeft u de kans om de sieraden toch binnen de familie te houden en er nog vele generaties lang van te genieten.

Bij Juwelier De Tijd kunt u sieraden van uiteenlopende materialen laten omsmelten; van goud tot titanium. Hierbij is het mogelijk om bepaalde elementen zoals edelstenen te hergebruiken in een nieuwe trouwring of in een ander herinneringssieraad van uw keuze. Onze meester-goudsmeden kunnen vrijwel elke denkbare wens voor u realiseren; vraag ons naar de vele mogelijkheden.

Ring aanpassen of as erin verwerken

Oude trouwringen kunt u tevens een nieuw leven schenken door ze te hergebruiken als herinneringssieraad. Zo is het mogelijk om uw ring te verbinden met die van uw overleden partner voor een eeuwige symbolische verbintenis. Ook kunt u er een assieraad van laten maken zoals een asring, ashanger of asbedel.

In andere gevallen wilt u uw trouwring wellicht niet laten omsmelten, maar alleen laten aanpassen. Bijvoorbeeld omdat u nieuwe of persoonlijke elementen wilt toevoegen, of omdat het sieraad broos is of slijtagesporen vertoont. In ons eigen goudsmidatelier kunnen wij diverse soorten ringen vakkundig repareren of restaureren op basis van uw specifieke wensen.

Trouwring omsmelten en nieuwe ring ontwerpen

Voor welke doeleinden u een trouwring ook wilt laten omsmelten; de ontwerpopties voor uw nieuwe sieraad zijn oneindig. Wilt u als broer en zus bijvoorbeeld een herinneringssieraad van uw overleden ouders, dan is het mogelijk de trouwringen van beide ouders te splitsen en de helften samen te voegen tot twee nieuwe gedenkringen.

De designers bij Juwelier De Tijd beschikken over veel ervaring met het ontwerpen van herinneringssieraden en helpen u graag om een nieuw sieraad te creëren uit een oude ring. Er zijn talloze manieren waarop u ringen kunt aanpassen of hergebruiken en ook het toevoegen van een (dubbele) askamer behoort tot de mogelijkheden.

Trouwring omsmelten en aanpassen bij Juwelier De Tijd

Of u nu oud goud in de familie wilt houden of een overleden dierbare wilt herdenken; vaak zit er een emotionele lading verbonden aan het omsmelten van een trouwring. De meester-goudsmeden van Juwelier De Tijd vervaardigen uw nieuwe of aangepaste sieraden daarom met de grootst mogelijke zorg, zodat ze recht doen aan het oude sieraad en de herinnering die het vertegenwoordigt.

Wilt u een trouwring laten omsmelten of aanpassen, maar heeft u een vraag over de mogelijkheden? Wij staan u telefonisch graag te woord, maar nog beter is een bezoek aan ons atelier. Hier ontvangt u persoonlijk advies op maat en kunnen wij diverse voorbeelden tonen. Neem voor een afspraak contact op via 0314 39 20 66 of stuur een mail naar info@juwelierdetijd.nl.

×