Trouwringen ouders omsmelten | Gedenksieraden

Het overlijden van uw ouders is een heftige en bijzonder emotionele gebeurtenis. Een nagelaten trouwring vormt het tastbare symbool van de mooie herinneringen die u de rest van uw leven koestert. Bij Juwelier De Tijd kunt u trouwringen van uw ouders laten omsmelten, samenvoegen en aanpassen om er een uniek en persoonlijk gedenksieraad van te maken.

Maak een vrijblijvende afspraak

 

Trouwring ouders omsmelten en hergebruiken

Achter de trouwringen van uw ouders gaat altijd een rijke geschiedenis schuil. Elke trouwring draagt een speciale herinnering met zich mee; van het moment dat uw ouders elkaar het ja-woord gaven tot het onvergetelijke feest dat u bijwoonde ter ere van hun huwelijksjubileum. Als u de trouwringen van uw ouders laat omsmelten, wilt u er natuurlijk graag iets bijzonders mee doen en u vraagt zich wellicht af: ‘Wat kan ik doen met trouwringen van mijn ouders?’.

Onze meester-goudsmeden verstaan hun vak en beheersen deze eeuwenoude ambacht perfect. Zij kunnen de trouwringen op vele manieren transformeren en vermaken tot gedenk- en herinneringssieraden. Doorgaans zijn de trouwringen uit de tijd van uw vader en moeder van geelgoud, maar ook kunnen wij trouwringen van andere materialen zoals witgoud en titanium voor u omsmelten.

 

Persoonlijk gedenksieraad

Wat kunt u laten maken van twee trouwringen? Laat u de trouwringen van uw ouders omsmelten, dan zijn de mogelijkheden voor uw nieuwe herinneringssieraad eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een eigentijdse ring of ringen
  • Een hanger voor aan uw collier
  • Een bedel
  • Een sieraad met (dubbele) askamer

Bijvoorbeeld een ontwerp waarbij de twee ringen in elkaar overlopen is bijvoorbeeld erg geliefd, omdat dit op stijlvolle wijze de eeuwige verbondenheid tussen uw vader en moeder symboliseert. In samenspraak met onze meester-goudsmid passen wij de trouwring of trouwringen aan en transformeren deze, zodat u een persoonlijk gedenksieraad krijgt dat volledig bij uw wensen aansluit.

Wilt u samen met uw broer of zus een fysieke herinnering aan uw ouders creëren? Dan kunnen onze meester-goudsmeden beide trouwringen voor u splitsen. Beide helften worden vervolgens samengevoegd, omgesmolten en vermaakt tot twee nieuwe gedenkringen of -sieraden. Op deze manier heeft u beiden een tastbare herinnering aan uw vader en moeder in de vorm van twee op maat gemaakte sieraad.

 

Trouwringen met edelstenen omsmelten

Sommige trouwringen zijn bezet met een edelsteen, bijvoorbeeld een diamant. Bij het omsmelten of vermaken uw ouders’ trouwringen is het vaak mogelijk om zo’n edelsteen eruit te halen en opnieuw te gebruiken. Dit geldt uiteraard ook voor andere sieraden van uw ouders. Ook deze kunnen worden omgesmolten, samengevoegd en getransformeerd tot een uniek en persoonlijk gedenksier. De opties zijn werkelijk eindeloos.

Wilt u samen met uw broer of zus een fysieke herinnering aan uw ouders creëren? Dan kunnen onze meester-goudsmeden beide trouwringen voor u splitsen. Beide dunne helften worden vervolgens samengevoegd tot 2 nieuwe gedenkringen, zodat u beiden in de vorm van één sieraad een tastbare herinnering aan zowel uw vader als moeder heeft.

 

Trouwring ouders omsmelten bij Juwelier De Tijd

Met het omsmelten van een trouwring van uw ouders gaat de nodige emotie gepaard. U wilt zeker weten dat het nieuwe sieraad recht doet aan de herinnering en daarom gaan we in ons goudsmidatelier met de grootst mogelijke zorg en respect te werk. Onze goudsmeden staan bekend om hun vakmanschap en vervaardigen met oog voor detail uw unieke gedenksieraad.

Wilt u een trouwring van uw ouders laten omsmelten of aanpassen, maar wenst u meer informatie over de opties? Neem dan gerust contact met ons op. Tijdens een afspraak adviseren wij u in alle rust over de mogelijkheden en kunt u onze collectie voorbeeldsieraden bekijken.

 

Ook interessant?

Trouwringen van onze meester-goudsmid

×