Trouwringen Nijmegen

Voordat jullie op zoek gaan naar trouwringen in Nijmegen, is het ook wel interessant om wat meer te weten over de geschiedenis van de trouwring.

Trouwringen Nijmegen

De trouwring als eeuwige cirkel

De geschiedenis van de trouwring is mysterieus en begon aan de oevers van de Nijl bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarom de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor- en tegenspoed.

Trouwringen aan de linker ringvinger

Het gat in een trouwring heeft een speciale betekenis. Het is het symbool van de doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager. De oude Egyptenaren dachten dat vanuit de ringvinger van de linkerhand de ader rechtstreeks naar het hart liep. Sommige mensen dragen daarom nog vaak hun trouwring aan de linker ringvinger. De trouwringen in Nijmegen zijn vaak van goud, zilver, platina of een combinatie daarvan.

Het uitwisselen van trouwringen

De Nederlandse traditie van het uitwisselen van trouwringen hebben we geërfd van de Romeinen. Zij gaven elkaar bij het trouwen een trouwring als officiële belofte van trouw. Daarnaast was het een duidelijk statement dat man en vrouw aan elkaar verbonden zijn. Vroeger was de trouwring een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw. Hij zocht de ring uit en gaf hem aan zijn vrouw. Tegenwoordig zoeken de partners vaak samen een ring uit.

Trouwringen links of rechts

Sinds de Middeleeuwen wordt de trouwring aan de ringvinger gedragen. Maar welke ringvier kies je? Traditioneel dragen protestante bruidsparen de trouwring rechts en kiezen katholieke bruidsparen voor links. Natuurlijk mag je deze keus voor jezelf maken.

Tegenwoordig worden trouwringen steeds meer aangekleed met edelstenen die een symbolische waarde vertegenwoordigen. Voorbeelden zijn:

  • Robijn als symbool van het hart
  • Saffier als reflectie van de hemel
  • Diamant als baken van onverwoestbare liefde
  • Aquamarijn voor een gelukkig huwelijksleven
  • Maansteen voor tevredenheid
  • Turkoois voor wilskracht

Trouwringen kopen in Nijmegen

Jullie zijn op zoek naar kwalitatief uitstekende, maar ook betaalbare trouwringen in de omgeving van Nijmegen? Zoek niet langer! Trouwringstudio de Tijd heeft alles waar jullie naar op zoek zijn.

We hebben niet alleen een ruime keuze uit het trouwringassortiment van de grootste trouwringenfabrikant van West-Europa, maar bieden ook de grootste collectie handgemaakte trouwringen in Nijmegen aan uit onze eigen goudsmederij. Deze collectie is zeer divers, en individueel naar jullie wensen aan te passen.

En willen jullie zelf je trouwringen ontwerpen of hebben jullie al een ontwerp? Onze ervaren goudsmeden helpen jullie graag met de uitvoering van jullie plannen. Maak gerust eens een vrijblijvende afspraak bij de trouwringenspecialist van omgeving Nijmegen, en kies de perfecte trouwring voor de mooiste dag uit jullie leven!

Om jullie een idee te geven van ons uitgebreide assortiment, lichten we hieronder enkele highlights uit onze webshop uit.

De mooiste wit gouden trouwringen in Nijmegen

Trouwringen van witgoud zijn op dit moment een van de meest verkochte trouwringen in Nijmegen. Witgoud werd in het begin van de vorige eeuw ontwikkelt als een voordelig alternatief voor platina trouwringen. De wit goud trouwringen van Juwelier de Tijd worden gelegeerd met palladium waardoor de ringen naar verloop van tijd niet gelig worden. Vraag naar de verschillen in onze trouwringenstudio nabij Nijmegen. Vroeger ontstond witgoud ook nog weleens uit een legering van goud en nikkel. Maar omdat nikkel voor allergische reacties kan zorgen, wordt dat edelmetaal niet meer gebruikt voor het maken van sierade

 

 

 

 

De populariteit van de witgouden ring is onder meer te danken aan het feit dat de diamanten in deze ring de kleur van het goud niet absorberen, waardoor de diamant witter en dus mooier wit lijkt. Op onze website staat een uitgebreide collectie van witgouden trouwringen. Neem bijvoorbeeld het model Evolution, een klassieke 14-karaats witgouden ring. De ring is in elk formaat beschikbaar. Wensen jullie er een briljant geslepen diamant ingezet te hebben? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Kijk gerust eens in onze webshop voor een uitgebreid assortiment witgouden trouwringen, altijd van de beste kwaliteit en tegen de laagste prijs.

Geel gouden trouwringen kopen in Nijmegen

Wereldwijd is de geel goud trouwring één van de populairste trouwringen, zo ook in Nijmegen, en met goede reden. Geel goud is klassiek, zeer tijdloos en is uitstekend geschikt voor het maken van sieraden. Geel goud is meestal 14- of 18 karaats goud. Goud is van origine een vrij zacht materiaal om te gebruiken als trouwring, daarom worden onze trouwringen op een speciale wijze vervaardigd waardoor de hardheid vele malen hoger ligt dan bij standaard geel gouden trouwringen. Aan geel goud wordt een bepaalde hoeveelheid zilver toegevoegd, waardoor het materiaal harder wordt. Hoe lager het aantal karaat, hoe meer zilver er aan het goud is toegevoegd. Door het hogere zilvergehalte heeft goud van zichzelf een mooie lichtgele kleur en uitstraling, wat uitstekend aansluit op de traditionele witte trouwjurk.

Ons assortiment geel gouden trouwringen in de trouwringenstudio nabij Nijmegen is zeer uitgebreid en biedt altijd de perfecte ring die bij u past.

Neem bijvoorbeeld deze trouwring, vervaardigd uit 14-karaats geel goud en is voorzien van een briljant geslepen diamant. De grootte van de diamant is, net als de kleur en de uitvoering van de ring, geheel aanpasbaar aan uw wensen. Wilt u geen diamant in de trouwring? Ook geen probleem. U vraagt, wij maken.

 

Kijk gerust eens in onze webshop voor een uitgebreid assortiment geel gouden trouwringen, altijd van de beste kwaliteit en tegen de laagste prijs.

Bi-color gouden trouwringen kopen in Nijmegen

Als jullie op zoek zijn naar bi-color gouden trouwringen in Nijmegen dan zijn jullie bij ons aan het juiste adres. Bi-color gouden trouwringen… de naam zegt het eigenlijk al. De ring bestaat uit twee kleuren goud die met elkaar worden gecombineerd.

Een populaire combinatie is witgoud met geel goud. Juist door het traditionele gele goud te combineren met het frisse witgoud, ontstaat er een spannende en moderne lookdie bij elke gelegenheid past. Een andere combinatie die veelgevraagd is, in onze trouwringenstudio nabij Nijmegen, is rood goud en platina. Bij deze trouwringen accentueert het zilverwitte platina de warme rosé goudkleur van de trouwring. Er kan bij ons gekozen worden uit het warme rosé goud, apricot goud, diepe rode roodgoud of Rosewood. Tri-color ringen bestaan uit drie kleuren goud, bijvoorbeeld witgoud, geel goud en rood goud. Bi-color of tri-color ringen zijn ideaal voor mensen die iets anders willen dan de geijkte trouwringen van geel- of wit goud.

Kijk gerust eens in onze webshop voor een uitgebreid assortiment bi-color en tri-color trouwringen, altijd van de beste kwaliteit en tegen de laagste prijs van Nijmegen.

Platina trouwringen kopen in Nijmegen

De vraag naar platina trouwringen in Nijmegen neemt steeds meer toe, het bijzondere edelmetaal wordt herontdekt en tegenwoordig kiezen steeds meer echtparen uit Nijmegen om platina trouwringen te kopen. Wat veel mensen nog niet wisten, is dat niet goud maar platina het meest zeldzame en kostbare edelmetaal is. Hogere hardheid, taaier en een prachtige grijs-witte glans (die naar verloop van tijd niet verkleurt zoals bij wit goud!). Maar ook duurzamer, weerbaarheid tegen corrosie en goede kneedbaarheid tijdens het smeden zijn slechts een paar van de vele eigenschappen die platina zo geschikt maakt voor juwelen en dus ook trouwringen. Het edelmetaal is bovendien hypoallergeen.

Een van de vele platinaringen die we aanbieden is de spanring. Deze bijzondere ring springt gelijk in het oog. Deze elegante ring draagt de vorm van een omgekeerd omegateken, met een diamant die tussen de uiteinden ‘zweeft’. Door dit bijzondere ontwerp van designer Walter Wittek kunt u de diamant van alle kanten bewonderen, en komt hij maximaal tot zijn recht, gegarandeerd maximale schittering!

Naast de platina spanring bieden we natuurlijk ook de klassieke trouwring in platina aan. Dit tijdloze ontwerp raakt nooit uit de mode, en zullen jullie over 30 jaar nog steeds met plezier dragen. Onze klassieke trouwringen zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren, breedtes, platinagehaltes en afwerkingen. Trouwringen is maatwerk daarom bieden wij de mogelijkheid unieke platina trouwringen geheel naar eigen wens samen te stellen en te kopen in omgeving Nijmegen.

Kijk gerust eens in onze webshop voor een uitgebreid assortiment platina trouwringen, altijd van de beste kwaliteit en tegen de laagste prijs van Nijmegen.

Palladium trouwring in Nijmegen? Jullie vinden ze bij trouwringenspecialist de Tijd!

Als eerste in de omgeving van Nijmegen vinden jullie bij ons de grootste collectie palladium trouwringen. Rond het jaar 2010 werd een nieuw materiaal geïntroduceerd in de trouwringenbranche: namelijk de palladium trouwring. Het werd meteen een succes. In onze trouwringenstudio nabij Nijmegen bieden wij 2 soorten palladium trouwringen aan, namelijk legering /500 en /950. De 500 trouwringen bestaan voor 50% uit palladium en een gedeelte uit zilver en zijn iets donkerder van kleur. Deze legering is het goedkope alternatief op de wit gouden trouwring. De 950 ringen bestaan voor 95% uit palladium en zijn dus zeer zuiver, hierdoor is de kleur zuiver wit zoals bij wit gouden trouwringen (maar naar verloop van tijd slijt er geen rhodiumlaag af) dus zal de trouwring zijn mooie lichte kleur behouden. Ook voor trouwringen in Nijmegen is palladium in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de veel gekozen materialen. Palladium is van oorsprong een materiaal uit de industriële sector. Per jaar wordt zo’n vijfhonderd ton palladium geproduceerd, vooral in Zuid-Afrika, Rusland en Noord-Amerika. Het overgrote deel daarvan wordt gebruikt in de auto-industrie, maar we vinden het edelmetaal ook terug in telefoons, televisies en computers. Palladium is net als platina een heel zuiver edelmetaal: een ring van 950 palladium is ondanks zijn hoge zuiverheid 95% toch zeer hard en zal niet snel beschadigen, dit is één van de eigenschappen waarom steeds meer echtparen in Nijmegen palladium trouwringen kopen. In onze webshop vinden jullie een groot aanbod palladium trouwringen. Een model willen we graag even voor jullie uitlichten, met drie briljant geslepen diamanten. Deze ring is lijkt qua kleur veel op de witgouden trouwringen. Palladium lijkt in die zin ook veel op witgoud. De drie briljant geslepen diamanten maken het trouwringontwerp helemaal af, deze ring is in alle opzichten een lust voor het oog en zullen jullie jarenlang met veel plezier dragen.

Kijk gerust eens in onze webshop voor een uitgebreid assortiment palladium trouwringen, altijd van de beste kwaliteit en tegen de laagste prijs van Nijmegen.

Niessing trouwringen kopen in Nijmegen

Juwelier de Tijd is een van de officiële trouwringenpartners van Niessing, en hebben in de trouwringenstudio nabij Nijmegen een Niessing shop-in-shop ingericht. Niessing is een van de oudste trouwringmakers van Duitsland, en wordt over de hele wereld gewaardeerd om zijn traditionele vakmanschap en moderne design. Van geautomatiseerde processen moeten ze in het sieradenatelier van Niessing niets weten: elke ring gaat door minstens tien handen voor je het om je vinger schuift. In onze trouwringenstudio nabij Nijmegen laten wij jullie graag het ambachtelijke vervaardigingsproces zien. Het design van de trouwringen staat met een voet in de traditie en met een voet in de moderne tijd – zoals alle goede ontwerpen. Met subtiele nuances worden klassieke trouwringen omgetoverd tot hedendaagse juwelen waar jullie een leven lang plezier van hebben, zonder dat ze gaan vervelen. Elke ring wordt met zorg ontworpen, met zorg gemaakt en met zorg verkocht. De wens van de klant staat bij Niessing en bij ons altijd voorop. Hebben jullie een mooie ring gezien maar hebben jullie ‘m toch liever iets smaller, breder of gedecoreerd met een edelsteen? Geen probleem! Vraag bij ons naar de mogelijkheden en kom gerust eens een kijkje nemen in onze trouwringenstudio nabij Nijmegen.

Zowel klant als kenner zijn zeer enthousiast over de design trouwringen uit het atelier van Niessing. Trouwringstudio de Tijd is een van de officiële dealers van Niessing in Nederland. In onze winkel vindt u zelfs een shop-in-shop. Omdat wij zo betrokken zijn bij Niessing, kunnen wij u altijd exclusieve Niessing sieraden van de beste kwaliteit voor de beste prijs aanbieden van Nijmegen. Vragen? Bel, mail of kom langs. Wij staan u graag te woord.

Onze goudsmid maakt jullie trouwring naar uw eigen ontwerp!

Jullie kunnen geen geschikte trouwring vinden in Nijmegen? Geen probleem. Wij bieden jullie de mogelijkheid om samen met ons een eigen trouwring te ontwerpen in Nijmegen. Maar hoe gaat dit nu in zijn werk? Eerst kunnen jullie inspiratie opdoen in onze uitgebreide collectie online of in onze trouwringenstudio naast Nijmegen, zodat jullie een beetje weten wat jullie zoeken. Lopen jullie wensen uiteen? Ook geen probleem. Wij brengen jullie ideeën samen in een prachtig ontwerp. Als één van onze goudsmeden samen met jullie heeft uitgezocht wat ongeveer de wensen zijn, dan wordt er een trouwringontwerp gemaakt. Goud, palladium of platina of een ander edelmetaal? Een ring met of zonder edelsteen, goedkoop of wat exclusiever, klassiek of modern? Willen jullie, als kers op de taart, elkaars handschrift in de ring gegraveerd hebben? Alles is mogelijk.

Tussendoor kunnen jullie in ons goudsmidatelier komen kijken of de ring alvast even passen.

Wij adviseren altijd minimaal vijf maanden voor jullie huwelijksdag een vrijblijvende afspraak met ons te maken voor het realiseren van een eigen ontworpen trouwring. Zo heeft onze edelsmid voldoende tijd om aan alle wensen gehoor te geven en de ring op zijn allermooist af te leveren. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op of kom langs.

Goedkope trouwringen in Nijmegen

Trouwringenstudio de Tijd behoort tot een van de meest prijsbewuste trouwringspecialisten van Nederland en België. Mede omdat wij in eigen goudsmidatelier trouwringen vervaardigen– van hoge kwalieit – kunnen jullie bij ons goedkope trouwringen in Nijmegen kopen. Mocht u ergens anders een trouwringen model gevonden hebben, vraag een offerte op maat aan, en laat u verrassen door de scherpste trouwringen prijzen van Nijmegen.

 

Zijn jullie op zoek naar trouwringen in de regio Nijmegen? Dan zijn jullie bij Juwelier De Tijd aan het juiste adres. Onze trouwringencollectie is erg groot en er is dus altijd wel iets wat goed bij jullie past. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact met ons op.

 

 

×