Trouwringen van Fairmined & Fairtrade Goud

Trouwringen staan symbool voor eeuwige verbintenis en hebben een zeer hoge emotionele waarde. Een trouwring waarvoor een eerlijke prijs aan de mijnwerkers is betaald draagt gevoelsmatig veel prettiger. Door het gebruik van Fairmined goud worden jullie ringen gevoelsmatig nog waardevoller. In het atelier van De Tijd wordt daarom gewerkt met Fairmined goud van ARM (Alliance for Responsible Mining). Alliance for Responible Mining ziet erop toe dat de import vanaf de mijn tot aan de verkoop aan de consument gecontroleerd wordt.

Er is een groot aanbod Fairmined ringen in de winkel maar ook een ontwerp volledig naar jullie wens is mogelijk. Onze Fairmined ringen worden uitsluitend geleverd met certificaat en worden voorzien van het Fairmined keurmerk dmv een stempel geslagen in de binnenzijde van de ring. Dit is de waarborg voor jullie als klant. En maakt onze trouwringen onderscheidend in kwaliteit en in zijn duurzaamheid.

Waarom kiezen voor Fairmined gouden trouwringen?

Goud wordt vaak onder slechte en illegale omstandigheden gedolven. Dit gaat ten koste van mens en natuur. Voor meer dan 16 miljoen mensen wereldwijd is dit de harde werkelijkheid, zij werken onder zeer slechte omstandigheden. Er is geen veiligheidsmateriaal aanwezig en er wordt zonder bescherming gewerkt, met giftige stoffen zoals kwik. Gevaarlijk voor de mijnwerkers en een ramp voor de natuur. Regelmatig storten mijnschachten in, het werk is loodzwaar en er wordt erg slecht uitbetaald. Veel mijnwerkers stoppen noodgedwongen vroegtijdig met het zware en zeer ongezonde werk, hierdoor kunnen zij hun gezin niet meer onderhouden.

Op weg naar gezonder en veiliger werk voor de mijnwerkers, heeft het Fairmined concept van ARM de eerste stappen in de goede richting gezet met hun goudprogramma in Ghana. Dit Fairmined programma houdt in dat kleinschalige goudmijnen milieubewuster en veiliger te werk gaan tijdens het goudwinningsproces. Onderdeel van het programma is dat de mijnwerkers een eerlijke prijs krijgen. De eigenaren van goudmijnen in Ghana zijn nu overtuigd om te kiezen voor Fairmined en delven duurzaam en veilig. Deze drastische verandering beïnvloedt het leven van honderden mijnwerkers en hun gezin, zo ook het gezin van mijnwerker James. Dankzij de trainingen van ARM heeft hij een nieuwe functie binnen de goudmijn. Hij is verantwoordelijk dat iedereen in en rondom de mijn zich aan strenge veiligheidsvoorschriften houdt. Ook dragen ze verplicht (hand)schoenen, helmen en stofmaskers. Door de kennis over te dragen en het opstellen van protocollen kunnen de gevaren en gezondheidsrisico’s verminderd worden.

×