Zegelring met gravure kopen

Zegelringen en gravures

Zegelringen met gravure zijn tijdloze juwelen, die sinds jaar en dag geliefd zijn bij zowel dames als heren. Als symbool van verfijnd vakmanschap of bijvoorbeeld de familiegeschiedenis, dragen deze ringen een unieke boodschap uit over de smaak en het persoonlijke verhaal van de drager. Het is dan ook geen verrassing dat zegelringen nog altijd tot de meest gewilde sieraden behoren.

 

 

Gouden zegelring laten graveren

Bij Juwelier De Tijd heeft u de keuze uit een breed aanbod zegelringen, uitgevoerd in de meest uiteenlopende edelmetalen, steensoorten en gravures. Van geelgoud tot witgoud en van monogrammen tot wapengravures; de opties in ontwerp en uitvoering zijn werkelijk eindeloos. Voor zowel dames als heren kunnen onze gepassioneerde edelsmeden dan ook altijd de perfecte zegelring creëren.

Met name het graveren van zegelringen is een specialisme, dat wij in eigen atelier volledig naar uw wensen kunnen invullen. Benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van zegelringen met gravure? Maak dan vrijblijvend een afspraak via info@juwelierdetijd.nl of bel ons direct op 0314 39 20 66.

 

 

De geschiedenis van de zegelring

Zegelringen zijn juwelen met een rijke historie, die teruggaat tot in het oude Egypte. De Egyptenaren gebruikten de ring om hun maatschappelijke status weer te geven. Hiervoor werd de zegelring aan de rugzijde voorzien van een gravure, rechtstreeks aangebracht in het edelmetaal of in een ingezette steen. De zegel kon zo op documenten worden gedrukt als voorloper van de moderne handtekening.

Het gebruik van de zegelring werd later overgenomen door onder meer de Grieken en de Romeinen. In de Romeinse Republiek groeide de zegelring uit tot een belangrijk statussymbool, waarbij naast de gravure ook het gebruikte edelmetaal afhing van de sociale klasse van de drager. Zo mochten alleen dames en heren van adel ringen van goud dragen.

 

 

Prachtige zegelringen voor heren en dames

In de loop der eeuwen bleef de zegelring steevast geliefd bij adel, rijke kooplieden en hoge gezagdragers. Zo stonden onder andere kardinalen en bisschoppen bekend om hun exuberant gedecoreerde zegelringen, die veelal werden gekust als teken van nederige begroeting.

Door de toenemende welvaart en gelijkheid in de laatste paar eeuwen heeft de zegelring inmiddels meer een decoratieve functie gekregen dan dat deze nog als statussymbool fungeert. Een bijkomend voordeel van deze ontwikkeling is dat ook de mogelijkheden in ontwerp sterk zijn gegroeid.

Bij Juwelier de Tijd kunnen we hierdoor elke wens op het gebied van zegelringen verwezenlijken; van klassieke monogrammen en familiewapens tot fijne gouden inlays en eigentijdse gravures. Hieronder een greep uit de vele soorten gravures die wij in eigen atelier voor u kunnen verzorgen:

Zegelring met monogram

Zegelringen met monogrammen worden al eeuwenlang gebruikt door vorsten, kunstenaars en meesters als een soort voorloper van de hedendaagse handtekening. Een monogram bestaat doorgaans uit een combinatie van letters (zoals initialen) en/of andere grafische symbolen. Tegenwoordig weerspiegelt het ontwerp van een monogram vaak de persoonlijkheid van de drager.

 

Zegelring met familiewapen

Een zegelring met familiewapen behoort zonder twijfel tot de populairste soorten zegelringen. Een ring met wapengravure is vrijwel altijd uniek, omdat elk familiewapen anders is en een gravure voor dames doorgaans verschilt van een gravure voor heren met hetzelfde familiewapen. Ook de keuze voor het model en de steen is uiteraard zeer persoonlijk.

 

filmpje zegelring

Zegelring met camee-gravure

Camee is een speciale graveertechniek waarbij bijzondere materialen zoals edelstenen, schelpen, lavastenen of koraal in reliëf worden geslepen. Hierdoor ontstaan er verschillende laaghoogten in de gravure en krijg het ontwerp van de zegelring een driedimensionaal effect. Cameegravures zijn een delicaat specialisme dat de edelsmeden van Juwelier De Tijd tot in de puntjes beheersen.

Gouden zegelring met gravure

Een ring met goudgravure is de meest klassieke vorm van de zegelring, zoals die in het oude Egypte en Romeinse Rijk al voorkwam. Als tijdloos materiaal blijft goud huidige én toekomstige generaties mateloos fascineren, waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in een zegelring. Hierbij resulteert het graveren ervan in een buitengewoon samenspel tussen persoonlijkheid en traditie.

Zegelring met fijne gouden inlays

Een zegelring met fijne gouden inlays verenigt de excellente uitstraling van goud met de kleurvariatie van andere materialen. Deze handmatige graveertechniek vereist een vaste hand en een groot vakmanschap van de edelsmid. De puurste vormen van verfijnd goud of zilver worden op subtiele wijze ingelegd in de edelsteen voor een sieraad van de allerhoogste kwaliteit.

Zegelring met gekleurde kristallen

De edele kunst van het kleuren van kristallen voert vele eeuwen terug tot de Fabergé-studio’s in Sint-Petersburg. Bij deze speciale kleurtechniek wordt een bergkristal gegraveerd en vervolgens ingekleurd met de fijnste olieverf. De ingekleurde gravure wordt hierna met grote precisie handmatig in de zegelring verzegeld op een dunne parelmoeren plaat. Het eindresultaat is altijd uniek.

 

Lagensteen

Carneool

Jaspis

Onyx

 

Zegelring met kristal gravure

Een zegelring met kristalgravure wordt vervaardigd met behulp van de bijzondere slijptechniek cabochon. Hierbij worden fijne en zuivere edelstenen geslepen tot platte cabochons, die op de achterkant gegraveerd worden. Deze methode resulteert in een zegelring met een verfijnde matte gravure die duidelijk afsteekt tegen een achtergrond van onyx of diverse soorten parelmoer.

 

Zegelringen met Familiewapen | Voorbeelden en afbeeldingen

 

Zegelring met Halali-gravure

Een zegelring met Halali-gravure is van oudsher een subtiele verwijzing naar het ‘Halali’ dat geblazen wordt als de jachtceremonie gedaan is. In dit sieraad worden fijne handgegraveerde edelstenen gezet in goud of zilver gecombineerd met natuurlijke bokshoorn van een mannetjeshert. Ga bij Juwelier De Tijd op jacht naar uw speciale en persoonlijke uitvoering van de Halali-zegelring!

 

Ring laten graveren met persoonlijke gravure

 

Moderne zegelring met gravure

Bij Juwelier De Tijd kunt u ook terecht voor een zegelring met eigentijds ontwerp. Moderne kunst en klassiek vakmanschap smelten hierbij naadloos samen tot een uniek sieraad met bijzondere kleurtinten. Heeft u een origineel idee voor een zegelring in hedendaagse stijl? Tijdens een vrijblijvend bezoek aan onze studio informeren wij u graag over de uitgebreide opties in uitvoering.

Unieke zegelring door specialist in eigen atelier

Met een zegelring verzekert u zichzelf van een uniek sieraad dat een krachtige boodschap uitdraagt en binnen uw familie van generatie op generatie kan worden overgedragen. Juwelier De Tijd is dé specialist in zegelringen die uitblinken door de hoogste graad van vakmanschap en die wij op basis van uw persoonlijke wensen in eigen atelier voor u kunnen graveren.

Meer weten? Kom dan vooral eens langs bij onze sfeervolle studio in Doetinchem. Graag demonstreren onze specialisten u de schier eindeloze mogelijkheden in ontwerp, edelmetalen en gravures. Maak hiervoor liefst vooraf een afspraak, zodat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen om u te helpen. Bel ons direct op 0314 39 20 66 of stuur een mailtje naar info@juwelierdetijd.nl.

 

×