Platina verlovingsring | Unieke collectie

Een romantisch aanzoek met een platina verlovingsring is de ultieme verklaring van uw zuivere liefde. Platina is namelijk het meest zuivere edelmetaal ter wereld en is rijkelijk vertegenwoordigd in de collectie verlovingsringen van Juwelier De Tijd. Kies uit vele bijzondere designs of ontwerp zelf een schitterende en persoonlijke ring.

Platina verlovingsring: zuiver en duurzaam

Platina is niet alleen het meest zuivere, maar ook het meest zeldzame en kostbare edelmetaal ter wereld. Het is maar liefst 30 keer zeldzamer dan goud en onderscheidt zich met een enorme bestendigheid tegen beschadigingen zoals krassen. Bovendien is het materiaal hypoallergeen en verkleurt de natuurlijk witte kleur in de loop der jaren niet of nauwelijks.

De zuiverheid van platina is meetbaar per 1.000 deeltjes. Een gangbare verdeling voor verlovingsringen is 950 delen platina en 50 delen van andere metalen. Dit maakt een verlovingsring van dit edelmetaal zuiverder dan bijvoorbeeld een 18 karaat gouden ring, die bestaat uit 750 delen goud en 250 delen andere metalen.

Unieke ringen met diamant of saffier

De zuiverheid en kracht maken een platina verlovingsring bij uitstek geschikt voor het vasthouden van edelstenen. Diamant is hierbij een smaakvolle en voor de hand liggende keuze, omdat dit de hardste edelsteen is in de natuur. De symbolische betekenis van onverwoestbaarheid sluit bij uitstek aan op die van platina, wat nog eens wordt versterkt door de zuiver witte kleur van beide materialen.

Ringen met diamant zijn er bijvoorbeeld in de vorm van een solitaire diamantring. Hierbij zit er in de zetting één edelsteen, die kan bewegen of zelfs lijkt te kunnen zweven. In plaats van diamant kunt u ook kiezen voor een andere edelsteen zoals saffier. Nog een populaire keuze voor verlovingsringen is een pavé ring, waarvan de band als het ware is geplaveid met kleine en schitterende diamantjes.

Ontwerp zelf uw platina verlovingsring

De collectie verlovingsringen van Juwelier De Tijd kenmerkt zich door een hoge kwaliteit en enorme variatie. Wilt u een platina verlovingsring met een nóg persoonlijker karakter, dan kunt u deze voorzien van een bijzondere gravure. Ook is het mogelijk uw gedroomde ring zelf te ontwerpen, waarna onze meester-goudsmeden voor u aan de slag gaan.

Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en verwerken in uw ring daarom alleen diamanten met Kimberley-certificaat. Dit betekent dat deze edelstenen een conflictvrije oorsprong hebben en daarmee niet bijdragen aan geweld in het land van herkomst. Met zo’n ring maakt u dus – net zoals bij uw huwelijksaanzoek – een statement in de naam van de liefde.

Platina verlovingsring kopen bij Juwelier De Tijd

Uw gedroomde platina verlovingsring is het summum van kwaliteit en vakmanschap. De ringen uit het atelier van Juwelier De Tijd blinken uit door een oogverblindende uitstraling en ragfijne afwerking die uw geliefde de adem beneemt. Hiermee geeft u een geschenk voor het leven dat met zijn cirkelvorm de oneindigheid van uw liefde op unieke wijze verbeeldt.

Heeft u in onze webshop al gekeken naar de diversiteit van mogelijke ontwerpen? Nóg inspirerender is een bezoek aan onze stijlvolle verlovingsringenstudio. Hier bespreekt u op uw gemak de opties voor een eigen ontwerp of krijgt u advies op maat over uw ideale platina verlovingsring. Bel ons nu op 0314 39 20 66 of stuur een mail naar info@juwelierdetijd.nl om direct een afspraak te maken.

×