Oris

Oris

In 1904 richten Paul Cattin en Georges Christian in het Zwitserse Hölstein het horlogemerk Oris op. Al snel verwerft het merk faam bij serieuze horlogeliefhebbers, die de vooruitstrevende uurwerken van het bedrijf roemen om de uitmuntende kwaliteit. In de horloges smelt baanbrekende industriële technologie naadloos samen met verfijnd handwerk en onmiskenbaar vakmanschap. Niet verrassend groeit Oris in het vervolg van de 20e eeuw uit tot een van ’s werelds meest bekende namen in een rijke traditie van Zwitserse horlogemakers.

Bekijk alle Oris horloges

Swiss Made kwaliteit en authenticiteit

De lange historie van Oris komt terug in een bijzondere bedrijfsfilosofie, waarin inventiviteit en authenticiteit fundamentele pijlers zijn. De horlogeproducent is trots op haar erfgoed en maakt alleen mechanische horloges die voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsstandaarden. Elk Oris-horloge draagt het wettelijk beschermde Swiss Made-kwaliteitslabel, dat de drager verzekert van een excellente kwaliteit en een uiterst lange levensduur.

In-house geproduceerde uurwerken

Zeer onderscheidend in de horlogemarkt is Oris met de productie van haar eigen uurwerken. Deze zijn technologisch superieur aan de door veel horlogemerken gebruikte uurwerken van ETA en Sellita en bieden dan ook uitzonderlijke specificaties. Denk hierbij onder meer aan een hoge gangreserve door uitrusting met dubbele vaten en een verhoogd niveau van anti-magnetisme door het gebruik van silicum en non-ferro materialen.

Hieronder een overzicht van alle hoogwaardige uurwerken die Oris in-house produceert:

  • Oris Calibre 400. Een automatisch uurwerk met vijfdaagse gangreserve, een verhoogd niveau van anti-magnetisme, aanbevolen onderhoudsintervallen van 10 jaar en een garantie van 10 jaar.
  • Oris Calibre 401. Een automatisch uurwerk met vijfdaagse gangreserve, een verhoogd niveau van anti-magnetisme, aanbevolen onderhoudsintervallen van 10 jaar en een garantie van 10 jaar. Inclusief kenmerkende secondeaanduiding op 6 uur.
  • Oris Calibre 403. Een automatisch uurwerk met vijfdaagse gangreserve, een verhoogd niveau van anti-magnetisme, aanbevolen onderhoudsintervallen van 10 jaar en een garantie van 10 jaar. Inclusief kenmerkende secondeaanduiding op 6 uur en Pointer Date-functie.
  • Oris Calibre 110. Een handopgewonden uurwerk met tiendaagse gangreserve en een gepatenteerde, niet-lineaire gangreserve indicator.
  • Oris Calibre 111. Een handopgewonden uurwerk met tiendaagse gangreserve en een gepatenteerde, niet-lineaire gangreserve indicator. Inclusief datumaanduiding.
  • Oris Calibre 112. Een handopgewonden uurwerk met tiendaagse gangreserve en een gepatenteerde, niet-lineaire gangreserve indicator. Inclusief datumaanduiding en tweede tijdzone met dag/nacht-indicator.
  • Oris Calibre 113. Een handopgewonden uurwerk met tiendaagse gangreserve en een gepatenteerde, niet-lineaire gangreserve indicator. Inclusief datumaanduiding, tweede tijdzone met dag/nacht-indicator en zakelijke kalenderfunctie.
  • Oris Calibre 114. Een handopgewonden uurwerk met tiendaagse gangreserve en een gepatenteerde, niet-lineaire gangreserve indicator. Inclusief datumaanduiding en tweede tijdzone van 24 uur.
  • Oris Calibre 115. Een handopgewonden uurwerk met tiendaagse gangreserve en een gepatenteerde, niet-lineaire gangreserve indicator. Inclusief geskeletteerde kast voor een vrije blik op het geavanceerde binnenwerk waaronder zelfs de spiraalveer.
Video

Innovatie en betrokkenheid

Oris is een bedrijf in privébezit en maakt horloges nog altijd volgens de principes die het al generaties lang omarmt. Zo kiest het merk onafhankelijk haar eigen weg en houdt het haar topklasse uurwerken verrassend betaalbaar in vergelijking met de concurrentie. Daarnaast betrekt Oris horlogeliefhebbers geregeld bij de ontwikkeling van nieuwe innovaties en werkt het bedrijf nauw samen met diverse filantropische organisaties om milieudoelen te ondersteunen.

Prijswinnende horloges

De iconische horloges van Oris zijn in de geschiedenis door tal van vakjury’s bekroond met prestigieuze awards. In het oog bij kenners springen tijdloze collecties zoals Aquis, Divers, Big Crown, Propilot, Propilot X en Artelier. Met een fenomenaal ontwerp en een superieure mechanische automatisering is een Oris-horloge een stijlvolle en eigenzinnige blikvanger aan uw pols die garant staat voor een leven lang plezier.

Bekijk alles van Oris
×