Verlovingsring in Arnhem kopen

Verlovingsringen zijn weer in! Zo ook in Arnhem. Volgens de statistieken worden er jaarlijks bijna 600 aanzoeken gedaan met een verlovingsring in Arnhem. In dit artikel lichten wij de mogelijkheden toe om een verlovingsring te kopen in omgeving Arnhem. En gaan wij dieper in op de tradities van de verlovingsring.

Verlovingsring kopen in Arnhem

Bent u op zoek naar een verlovingsring in Arnhem? Dan bent u bij Juwelier de Tijd aan het goede adres. De verlovingsring staat als symbool voor uw liefde. Welke dame wilt nou niet een romantisch aanzoek met een verlovingsring? Dit speciale moment zullen jullie nooit vergeten. En met een verlovingsring van Juwelier de Tijd de perfecte manier om jullie leven samen te beginnen. Als u woonachtig in Arnhem bent is het zeker de moeite waard om eens vrijblijvend advies te vragen bij juwelier de Tijd. Onder het genot van een kop koffie lichten wij de vele mogelijkheden toe.

Grootste collectie verlovingsringen omgeving Arnhem

Wij bieden de grootste collectie verlovingsringen in de regio Arnhem en Doetinchem. Bijna alle modellen worden vervaardigd in ons eigen goudsmid-atelier of door de beste verlovingsringenfabrikanten in Duitsland. Hebben wij het type ring niet direct in voorraad? Dan schetsen wij graag een mooi ontwerp voor u uit. Er zijn verlovingsringen in allerlei varianten. Met- en zonder diamant. Maar ook met andere edelstenen zoals robijn, saffier en smaragd. De klassieke verlovingsring is de solitairering. Deze éénsteensring wordt veelal gezet met een briljant geslepen diamant. Bij aanschaf van een diamantring leveren wij een certificaat waar de kwaliteit op omschreven staat. Zoals de kleur, zuiverheid, slijpsel en gewicht van de diamant. De meest voorkomende verlovingsringen in onze collectie zijn;

  • Platina verlovingsringen
  • Geel gouden verlovingsringen
  • Wit gouden verlovingsringen
  • Rose gouden verlovingsringen
  • Of andere goudkleuren zoals Rosewood, Ivory en rood goud

De Engelse diamanten verlovingsring

Het was pas in de 15e eeuw dat de eerste verlovingsringen diamanten bevatten, maar diamanten verlovingsringen werden pas echt populair na 1940. Nu is het geen zaak meer óf een verlovingsring een diamant heeft, maar hoe zuiver en groot deze is. In Engeland is een man gemiddeld één maandsalaris kwijt aan de verlovingsring van zijn geliefde. Komt hij niet met een knoeperd van een diamant aanzetten, wordt hij erop afgerekend. Maar de Engelsman krijgt daar ook wat voor terug. Namelijk de (m)engangement ring, ofwel de verlovingsring voor de man. Britse juweliers hebben al speciale (m)engagement-collecties, bestaande uit platte ringen, ringen met diamant, Claddagh-ringen (traditionele Ierse liefdesringen – in elkaar verweven) en zegelringen.

De Amerikaanse diamanten verlovingsring

Vandaag de dag hebben Amerikaanse bruiden een hernieuwde belangstelling voor antieke verlovingsringen uit de jaren ’40. De meeste ringen uit die tijd zijn tweekleurig; de basis is geelgoud en rondom de diamanten is de ring witgoud. Het wit goud wekt de illusie dat de diamant groter lijkt dan werkelijk is. De eerste beroemdheden zijn al gespot met een vintage verlovingsring. Zo prijkt onder meer bij Scarlett Johansseon en Mary-Kate Olsen een antiek exemplaar om de vinger. Ook Johnny Depp draagt een vintage verlovingsring; hij pikte deze in nadat hij zijn verloofde een nieuwe zelfontworpen ring gaf.

Waarom kiezen voor een diamant in de verlovingsring

Diamant spreekt tot de verbeelding vanwege haar superieure eigenschappen als edelsteen en is daarom perfect geschikt voor in een verloginsring. Diamant is ongelooflijk hard en sterk, waardoor het kwalitatief excellent kan worden geslepen. Het heeft heel bijzondere optische eigenschappen, o.a. wanneer het briljant geslepen wordt, vangt diamant al het invallende licht op en kaatst dit terug naar het bewonderende oog. Schittering, en vuur zijn het resultaat. Natuurlijk symboliseert een exceptioneel witte en loepzuivere diamant een ultieme puurheid en reinheid.

 

 

Insluitsels van diamant in een verlovingsring

Soms zijn fraaie groeistructuren zichtbaar, die aangeven dat de diamant in de mantel langzaam is uitgegroeid tot een kristal. Hoewel deze structuren soms zichtbaar zijn met een loep, zijn ze meestal pas zichtbaar als de diamant met behulp van speciale kortgolvige UV-straling of een elektronenbundel worden bekeken. Gedetailleerde dateringen op o.a. sulfiden, aanwezig in diamant hebben geleid tot dieper inzicht in de geschiedenis van diamant. In een diamant afkomstig uit de bekende MIR krater in Siberië, zijn sulfiden insluitsels gedateerd met behulp van Rhenium en Osmium isotopen. Deze insluitsels waren zowel in de kern van de diamant aanwezig als in intermediaire groeizones en de rand. Het bleek dat de kern van de diamant ongeveer 2.1 miljard jaar oud was en de intermediaire zones en rand bijna 1 miljard (ongeveer 900 miljoen jaar) jaar, een verschil van meer dan 1 miljard jaar tussen de kern en dikke rand eromheen. Met een leeftijd van de MIR kimberliet van 360 miljoen jaar, betekent dit dus dat de kern 1,7 miljard jaar in de aardmantel gezeten heeft, en de rest van de aangegroeide diamant meer dan 500 miljoen jaar. Diamant bestaat dus niet alleen een eeuwigheid, het kon ook eeuwig duren voordat het helemaal ontwikkel en uitgegroeid was. Kan het symbolischer?

×