De Lady Diana ring | Hét vintage icoon

De Lady Di ring is een iconische ring die, zoals de naam al doet vermoeden, verband houdt met prinses Diana Spencer, ook bekend als Lady Di. Het is een prachtig ontworpen ring met een bijzondere geschiedenis en nog altijd zeer gewild als verlovingsring. Het is dan ook niet vreemd dat wij regelmatig een Lady Diana ring of sieraad mogen maken en daarom wilden we iets dieper ingaan op dit iconische ontwerp en het verhaal erachter.

Bekijk de collectie Lady Diana-ringen

De geschiedenis van de Lady Diana ring

De geschiedenis van de ring begint in 1981, wanneer prins Charles van Groot-Brittannië, de oudste zoon van koningin Elizabeth II, Diana Spencer met deze ring ten huwelijk vraagt.

De maker van de originele ring is Garrard & Co., een gerenommeerd Britse juwelier die al eeuwenlang koninklijke sieraden vervaardigd. Ze hebben zich laten inspireren door een broche die koningin Victoria voor hun huwelijk in 1840 van haar man prins Albert kreeg. Koningin Victoria droeg het sieraad als ‘something blue’ voor hun huwelijk.

Ondanks het prachtige ontwerp en diepere gedachte achter het ontwerp, was het Engelse Koningshuis in eerste instantie niet erg blij met de keuze voor deze ring. Hoofdzakelijk omdat de ring in de catalogus van de juwelier stond en dus voor iedereen beschikbaar was (mits 47.000 pond beschikbaar had).

Naar het overlijden van Lady Di, erfde prins William de prachtige ring. Met de ring heeft hij Kate Middleton jaren later ten huwelijk gevraagd. Dit was zijn manier om z’n overleden moeder, Lady Di, een soort van dichtbij te houden.

 

De Lady Diana ring

Garrard & Co. vervaardigde de oorspronkelijke ring van witgoud en bezette deze met een prachtige ovaalvormige Ceylon-saffier á 12 karaat. De naam Ceylon-saffier zegt iets over de locatie waar de saffier gedolven is. Om de saffier heen werd een entourage van 14 sprankelende diamanten geplaatst en zo maakte Garrard & Co. een van de meest iconische ringen ter wereld.

 

Uw eigen Lady Diana sieraad

Het ontwerp is misschien wel een van de geliefdste verlovingsringontwerpen. Ook wij mogen regelmatig Lady Diana ringen en hangers vervaardigen. Het ontwerp passen we aan naar de wensen van de klant en het formaat van de centrale saffier. Want, hoewel Ceylon-saffieren van het originele formaat nog steeds gedolven worden en beschikbaar zijn, zijn ze erg zeldzaam. Als alternatief kiezen wij vaak voor saffieren van gelijke kwaliteit uit Kashmir (India) en Myanmar. Uit Cambodia, de Verenigde Staten en Australië komen ook saffieren van uitstekende kwaliteit. Naast het land van herkomst bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor onbehandelde of verhitte saffieren. Meer over behandeling van edelstenen leest u hier.

Dus wanneer we nu een Lady Di-sieraad maken, gebruiken we hiervoor een saffier die qua kleur aansluit bij het originele ontwerp, maar laten we de steen qua kwaliteit en formaat aansluiten bij het gewenste budget.

 

Neem nu contact op en plan uw afspraak

×